Disse personer/grupper har modtaget en Æresotto

1992: Mads Lunau

1993: Paul Hartvigson

1994: Troels Chr. Jakobsen

1995: Cool Fish Delivery

1996: Søren Parbæk

1997: Rollespilsmagasinet Fønix

1998: Kristoffer Apollo og Mette Finderup

1999: Ikke uddelt

2000: Peter Bengtsen

2001: Sara Hald

2002: Morten Juul

2003: Natural Born Holmers

2004: Peter Brodersen

2005: Merlin P. Mann

2006: Malik Hyltoft

2007: Landsforeningen for Levende Rollespil

2008: Brian Rasmussen

2009: Jesper Wøldiche

2010: Vi Åker Jeep

2011: Lars Andreasen

2012: Klaus Meier Olsen & Kristoffer Rudkjær

2013: Jesper Heebøll Arbjørn

2014: DirtBusters

2015: Claus Raasted

2016: Simon James Pettit

2017: René Bokær Pedersen

2018: Peter Lind

2019: Joan Zenia Juhl Hansen

2020: Ikke uddelt

2021: Andreas Ravn Skovse

2022: Alex K. Uth

2023: Maya Krone & Mette Finderup

Om Æresottoen

På Fastaval bliver der hvert år uddelt en ærespris til en særlig person eller gruppe, som har ydet en helt særlig indsats for Fastaval. Æresottoen er en kærlighedspris fra Fastaval og Alea, til personer som gennem lang tid har været med til at udvikle, knokle og skubbe bagpå for at gøre Fastaval, og det omkringliggende landskab til det, der er i dag.

Hvem uddeler Æresottoen?
Æresottoen er Aleas pris og uddeles af en jury, bestående af en forperson og fire-fem jurymedlemmer. Det er en fast tradition at forrige års prismodtager både nedsætter juryen og indtager rollen som overdommer året efter. For at juryen kan få et bredt udsyn over hele miljøet omkring Fastaval, er der hvert år mulighed for at indstille de personer/grupper, som man mener fortjener et ekstraordinært skulderklap. Det sker gennem en online-formular, som offentliggøres her på hjemmeside og på Fastavals sociale medier i månederne inden Fastaval. Indstillingerne bruges som inspiration og guidelines, men i sidste ende er det æresotto-juryen som beslutter hvem der officielt nomineres til og modtager Æresottoen.

Sådan uddeles Æresottoen:
Æresottoen uddeles hvert år lørdag på Fastaval ved en åben reception. Her er der mulighed for at få et glas bobler og klappe af alle de nominerede. Æresottoen vil også blive uddelt fra scenen søndag aften til Ottofesten, hvor æresottomodtageren får mulighed for at holde en takketale.

Årets Æresottojury på Fastaval 2023

Overdommer

Andreas Ravn Skovse

Andreas lærte rollespil af sin storebror i 1992, og stiftede bekendtskab med både klub- og conmiljøet i Das Fisk i Skive et par år senere. Han blev Fastaval-arrangør i 1998, og har kun været uden arrangørpost et enkelt år siden. Info, brætspil, økonomi og hovedarrangør, men han har været omkring meget andet. Andreas har længe været aktiv som bestyrelsesmedlem i Alea. I disse år spiller han mest brætspil, men har et mål om at spille mindst to rollespil på Fastaval, imellem arrangørarbejdet.

Kalle Hunnerup Jacobsen

Kalle Jacobsen startede sine Fastaval-dage som deltager, men blev året efter lokket ind i Infoen, hvor han brugte 3 år på at printe og hygge. Efter dette blev han en del af hovedarrangørholdet i 2 år. Til hverdag nyder han de fleste typer spil og er arrangør på rollespilskampagne Fladlandssagaen med fokus på at skabe eventyrlige fortællinger for alle. Med kærlighed for at koordinere og arrangere glæder han sig til årets Fastaval og til at se hvem der render med årets Otto’er.

 

Anne Vinter Ratzer

Anne har været fast inventar på Fastaval siden starten af halvfemserne. Hun har en god flok scenarier bag sig, og har været en aktiv del af arrangørstaben igennem mange år, bl.a. som scenarieansvarlig og Otto-dommer, og senest som pingvintante for Fastaval Junior.
Anne spiller gerne brætspil i sin fritid, og som så mange andre rollespillere i samme alder, drømmer hun om en dag at have en fast rollespilsgruppe, der faktisk mødes og spiller jævnligt. Mens hun venter på det, tager hun ud i verden og larper, senest som dystopisk nisse i Finland.
Anne identificerer sig hovedsageligt som Hobbit. Hun bor sammen med sin nørdmand og sine to nørdede børn, og sammen er de loyale undersåtter til to katte.

Kathrine Lindequist Abel

Kathrine Abel brændte allerede før hun blev aktiv i Fastavalmiljøet for de frivillige sociale fællesskaber. Siden hendes første Fastaval i 2012 har hun bl.a. været hovedarrangør, brætspils(over)dommer og æresottojurymedlem. Derudover er hun forstander for Bifrosts Sommerskole 2023 og arrangerer Knudepunkt 2023, hvor hun især arbejder med tryghed. Kathrine spiller masser af brætspil, D&D og liverollespil – hun har en forkærlighed for velproducerede internationale nordic larps. Kathrine er idékvinde og én af to værter på podcasten Larping Out Loud. Ooooog ind imellem finder hun også tid til at arrangere lidt liverollespil.

Amalie Holmstrøm Sichlau

Amalie begyndte at spille rollespil i 2014 og var på Fastaval for første gang i 2017, hvor hun lavede toast i kiosken. Siden da har hun blandt andet været i opsætning, TV og været dommer til scenarieskrivningskonkurrencen.
I år bruger hun tid på både at være forfatter og en del af æresottojuryen, og hun glæder sig vildt meget til at tilbringe endnu en påske på Mariagerfjord Gymnasium.
Amalie spiller for det meste brætspil, og bord- og live rollespil, men nyder også virkelig et artsy blackbox scenarie.