Æresottoen

Disse personer/grupper har modtaget en Æresotto

1992: Mads Lunau

1993: Paul Hartvigson

1994: Troels Chr. Jakobsen

1995: Cool Fish Delivery

1996: Søren Parbæk

1997: Rollespilsmagasinet Fønix

1998: Kristoffer Apollo og Mette Finderup

1999: Ikke uddelt

2000: Peter Bengtsen

2001: Sara Hald

2002: Morten Juul

2003: Natural Born Holmers

2004: Peter Brodersen

2005: Merlin P. Mann

2006: Malik Hyltoft

2007: Landsforeningen for Levende Rollespil

2008: Brian Rasmussen

2009: Jesper Wøldiche

2010: Vi Åker Jeep

Disse personer/grupper har modtaget en Æresotto

2011: Lars Andreasen

2012: Klaus Meier Olsen & Kristoffer Rudkjær

2013: Jesper Heebøll Arbjørn

2014: DirtBusters

2015: Claus Raasted

2016: Simon James Pettit

2017: René Bokær Pedersen

2018: Peter Lind

2019: Joan Zenia Juhl Hansen

2020: Ikke uddelt

Om Æresottoen

På Fastaval bliver der hvert år uddelt en ærespris til en særlig person eller gruppe, som har ydet en helt særlig indsats for Fastaval og/eller det bredere miljø omkring Fastaval. Æresottoen er en kærlighedspris fra Fastaval og Alea, til de person som gennem lang tid har været med til at udvikle, knokle og skubbe bagpå for at gøre Fastaval, og det omkringliggende landskab til det, der er idag. Æresottoen bliver ikke uddelt for scenarier eller brætspil, men for alt det praktiske arbejder der ligge bag et fortagende som Fastaval.

Prisens definition:

Fastaval kan ikke eksistere uden frivillige kræfter og folk, der passioneret arbejder for hele tiden at forny og gøre ting bedre for os alle sammen. Derfor har kongressen siden 1992 hædret de personer, som har ydet en ekstra indsat. Æresottoen er et skulderklap og cadeau til en person, gruppe eller organisation, som gennem tiden har bidraget ekstraordinært, ikke kun til Fastaval, men for miljøerne omkring de aktiviteter som definerer Fastaval. Æresottoen uddeles hvert år ved en reception i Oasen (hvis et fysisk Fastaval er muligt) og modtageren holder en takketale ved Ottofesten søndag aften. Der er tradition for at forrige års modtager af prisen er overdommer og nedsætter den næste jury. Æresotto-juryen beslutter hvem, der nomineres og vinder Ottoen, men inden Fastaval er der mulighed for at indstille den person/gruppe som du mener fortjener et ekstraordinært skulderklap.

Årets Æresottojury på Fastaval 2021

Overdommer Joan Zenia Juhl Hansen

Joan startede med at spille rollespil i Vølven og betegner sig selv om systemløs liverollespiller af hjertet. I 1997 mødte hun for første gang Fastaval, hvor hun lige siden har jongleret arrangørposter på kryds og tværs af hele organisation. Det har især været infoen og bunkeren der trak, men Joan har også været skoleansvarlig, general, toastsamler, caféansvarlig mm. I dag er Joan en ivrig brætspiller, næstformand i Aleas bestyrelse og drømmer om mere liverollespil i sit liv. Pt. er hun tryghedsværtsansvarlig – og glæder sig til når hun endnu engang kan være at finde i kaffekroen.

Klara Rotvig 

Klara havde sin rollespilsdebut på Ulvsborg i Odsherred i 00’erne og blev for første gang bidt af en gal pingvin på Fastaval i 2015. Siden 2016 har hun været en del af Pingvinstuen, der laver Fastavals ubestridt vildeste sketch-TV. Uden for Fastavalsæsonen er Klara bl.a. med til at arrangere Blackbox Cph, hvor hun bestyrer den lune lounge og har i en årrække arbejdet med tryghed og inklusion i rollespilsmiljøet, både i og udenfor Danmark. Derudover laver Klara fra tid til anden rollespilsrelateret meme-aktivisme på Facebook og andre platforme.

Jakob Ponsgård 

Jakob slog sin første drage ihjel på loftet hos sin vens far i midthalvfemserne og siden da, har rollespil været en stædig tidssluger i Jakobs liv. Første gang han oplevede Fastaval var i ’99 og Corona ødelagde et ellers ubrudt streak på over 20 år. John Tv, Scenarieforfatter, Spiller, Ottodommer, Caférevolutionær er nogle af de ting der har kendetegnet Jakobs Fastavaldeltagelse. 

Udenfor loftet i Beder, lå der også en skov, hvor gaffasværdet blev svunget og larp-gløden tændt. Jakob har gennem tiden været bestyrelsesmedlem i Eidolon Århus, køkkenbestyrer i en god del larps – og spiller i mange, mange flere. I 2019 var han hovedarrangør på Knudepunkt og generelt er den levende rollespiller i Jakob også godt opdraget.

Louise Amalie Juul

Louise Amalie har spillet og arrangeret liverollespil længe, men hoppede for første gang på Fastavalvognen i 2016, hvor hun med det samme fandt kærlighed til kongressen. Selv om hun er glad for især fastavalscenarier og det social, bruger hun alligevel meste af sin tid på at lave tv med Pingvinstuen. Ud over Fastaval er  Louise Amalie er en del af bestyrelsen i Netværksforeningen Gnist, der årligt arrangerer Blackbox CPH – festival for eksperimenterende rollespil.

Anna Emilie Groth

Anna kom første gang på Fastaval i 2008, og faldt pladask for fastaval scenarie traditionen. Hun har arrangeret caféen på Fastaval i en årrække, og har svært ved pause-årene, hvor hun bare er “vanlig” deltager på Fastaval. Anna har også været med til at arrangere Blackbox Cph i mange år, og har selv designet flere blackbox scenarier bl.a “The Love Trilogy” med Louise Amalie Juul. Hun har sat flere internationale nordic larps op i Danmark, såsom “Just a Little Lovin’” i 2015 og har i mange år taget på Knudepunkt, hvor hun sidste gang i Danmark i 2019 debuterede som dragking “Hans”.

Katrine Wind

Katrine er larper ind til benet og har spillet og arrangeret liverollespil i mange år. Det startede i Ripen Liverollespil med fantasyrollespil med fokus på dramaspillet, men i dag er det mest internationale scenarier, der står på programmet – blandt andet at skrive og arrangere “Spoils of War” samt det kommende “Daemon” baseret på His Dark Materials-universet. larps med fokus på drama og personlige relationer. I 2019 skrev Katrine sit første Fastavalscenarie “2028”, og hun laver sammen med Kathrine Abel rollespilspodcasten “Larping Out Loud”, hvor der snakkes om rollespilsdesign, og interessante mennesker i det danske rollespilsmiljø bliver interviewet. På Fastaval interviewer Larping Out Loud i år æresgæsterne.