Kunne du tænke dig at vide hvordan vi finder spillederne til årets Fastaval scenarier? Og har du lyst til at hjælpe?

Er du nysgerrig på at vide mere om processen for, hvordan individuelle programmer lægges efter tilmeldingen lukker?

Så læs med her!

 

Første step: Holdlægning

Så snart tilmeldingen lukker, går holdlæggerne (i 2024 Simon Steen Hansen og Anders Frost Bertelsen) i gang med at oprette hold til de forskellige scenarier. Det er hold baseret på deltagernes prioriteter, lokalekapacitet og sikring af, at alle scenarier har minimum fem afviklinger. Mange hold, men langt fra alle, vil have spilledere som har meldt sig på forhånd. Det har de enten efter aftale med forfatteren eller forfatterne, eller fordi de af anden grund gerne vil spillede netop det scenarie. Det kalder vi for potentielle hold.

Andet step: Spillederfordeling

Når de potentielle hold er lagt, overgår arbejdet til de spillederansvarlige (i 2024 er det Thor Fejerskov Jensen og Marie Oscilowski). Det er deres job at finde så mange spilledere som muligt, så så mange potentielle hold som muligt bliver endeligt oprettet.

Puslespillet lægges med følgende forbehold:

  1. Alle forfattere er blevet bedt om selv at finde spilledere til mindst fem hold. Den liste prioriteres, hvis der er for mange spilledere tilmeldt et scenarie.
  2. Nogle tilmeldte har tilmeldt sig flere scenarier, end de vil spillede. De lader altså de spillederansvarlige vælge hvilke scenarier de skal spillede. Her vil de typisk prioriterer de scenarier der mangler flest spilleder, de scenarier der har færrest hold i alt, samt de forfattere der har sværest ved selv at rekrutterer flere spilledere.

Herefter har de spillederansvarlige en ide om, hvormange spilledere der reelt mangler. Det er ofte et sted mellem 60 og 90. De spillederansvarlige har ca. 10-14 dage til at skaffe så mange spilledere de overhovedet kan.

De ressourcer de trækker på vil være Facebook-opslag. Både i Fastavals og Aleas officielle grupper, men også i Scenarie: vær spilleder på Fastaval, på RPGForum og på Danske Rollespillere.

Derudover er der nogen der har tilmeldt sig som Super Spilleder, hvilket betyder at de må kontaktes for eventuelt at tage flere tjanser.

Sidst men ikke mindst er der personlige relationer, hvor de enten spørger folk de kender, eller kigger deltagerlister igennem efter folk de fra tidligere år ved, kan overtales til at spillede i stedet for at spille.

Tredje step: Tildeling af aktiviteter

Når de spillederansvarlige har fundet flest mulige spilledere går opgaven tilbage til holdlæggerne, som endeligt tildeler aktiviteter til alle deltagere. Jo mere man hjælper på Fastaval, jo mere karma til aktiviteter giver det. Det betyder, at er der et scenarie du rigtig gerne vil spille, er den bedste måde at sikre dig en plads ved at give en hånd med selv!

Vi kan altid bruge en spilleder mere!

Hvis man har lyst til at være spilleder så hører vi rigtig gerne fra dig! Skriv til de spillederansvarlige på spilleder@fastaval.dk, de tager imod al den hjælp de kan få.

Er du ny spilleder og ved ikke helt hvordan du bærer dig ad, så har de spillederansvarlige også en fin guide og gode råd til dig, så du føler dig tryg i at spillede.