af Ann Kristine Eriksen

Æstetik og erotik smelter sammen, da tre kvinder indleder et forbudt forhold under udførelsen af et maleri. En fortælling om kunst, undertrykkelse og sanselighed, sat på et engelsk gods i slutningen af 1700-tallet.

Foromtale

Spillere: 4

Spilledere: 1

Samlet tidsforbrug: 4-5 timer

Sprog: Dansk og engelsk

Aldersgrænse: 15+

Læsemængde: 2-3 siders rollemateriale

Artemisia er fortællingen om tilblivelsen af et portræt og det korte men intense forhold mellem tre kvinder fra tre forskellige samfundsklasser. Scenariet foregår i slutningen af 1700-tallet på det fiktive engelske gods Wintershill House, hvor Hertugen af Somerset har hyret en ung malerinde til at skabe et portræt af sin hustru. Sammen med Hertugindens kammerjomfru bliver de tre kvinder undervejs i malearbejdet hjemsøgt af den hedonistiske kunst-entitet Artemisia, som træder frem fra et maleri skabt af den historiske person Artemisia Gentileschi.  

Scenariet inviterer spillerne ind i et hyper-feminint rokokounivers, hvor sanselig og skønhed er i højsædet. Scenerne veksler mellem stilsiddende fortællerollespil og semi-live scener til musik. Der vil være mange erotiske undertoner, men ikke eksplicitte sexscener. I stedet kommer intimitet, længsel og sex til udtryk gennem en række malescener, hvor spillerne blandt andet maler på hinanden med pensler. Her smelter æstetik og erotik sammen i én stor kunstmetafor.

Spillere: 4

Spilledere: 1

Samlet tidsforbrug: 4-5 timer

Sprog: Dansk og engelsk

Aldersgrænse: 15+

Læsemængde: 2-3 siders rollemateriale

Spillertype:

Du sætter pris på konceptuelle scenarier, der går all-in på deres præmis. Du er glad for at skabe smukke fortællinger og stemninger i samarbejde med dine medspillere. Derudover er det vigtigt at du er komfortabel med berøring og bevægelse i rollespil.

 

Spilledertype:

Du skal først og fremmest sætte stemningsfulde og sanselige scener ud fra et scenekatalog og hjælpe spillerne med at nå frem til den bedst mulige fortælling. I malescenerne skal du vælge musik fra et musikkatalog som hjælper spillerne med at udvikle deres roller. Derudover skal du facilitere en workshop, som forbereder spillerne på scenariet og sørge for at alle er trygge ved hinanden.