Bliv designer

Følg i fodsporene på spil som Magic Maze, Whirling Witchcraft, Fog of Love, og 50 Clues. Alle spil some havde deres præmiere på Fastaval, Danmarks største spilkongres. Fastaval 2022 vil igen fremvise de mest kreative og innovative brætspil, og vi vil have lige præcis DIT spil til at være et af dem!

Send os dit brætspil!

Vi vil give Fastavals deltagere store spiloplevelser med en bred vifte af spil. Fastavals deltagere spænder vidt, fra rollespillere med begrænset erfaring med brætspil til hardcore eurogamere, fra hyggespillere til miniaturespillere. Vi velkommer alle slags spil, fra sociale spil til dybtgående fortællinger, kreative party games, innovative euroer, behændighedsspil og meget mere.

Hvorfor sende dit spil til Fastaval?

Du får dit spil vist frem på Fastaval, og vil være med i konkurrencen om de to Otto priser, for Bedste Brætspil og Bedste Innovation. Under Fastaval indsamler vi systematisk feedback fra spillere og dommere, og du får adgang til dette efter Fastaval.

Når dit spil er blevet accepteret, vil vi hjælpe dig med at lave en tidsplan for designforløbet og give feedback hele vejen igennem forløbet. Vi har et netværk af speciallister der kan hjælpe dig med spildesign, balance, interaktionsdesign, grafisk design og produktion – afhængigt af hvad dit design har behov for. Vi vil også arrangere spiltest.

Sådan indsendte du et pitch

Du indsender dit pitch sammen med dine oplysninger via vores online indsendelses skema. Vær opmærksom på at skemaet er på engelsk. Klik på linket her for at åbne skemaet:

PITCH SKEMA

Deadlinen for at indsende dit pitch er den 27. august klokken 23:59 Dansk tid (CEST/GMT+1).

Hvis du har nogen spørgsmål, så skriv til os på gamedesign@fastaval.dk

Hvad skal et pitch indeholde?

I din præsentation af dit spil vil vi have dig til at fokusere på følgende:

  • Hvad er det særlige ved dit spil? Vi modtager mere end 100 pitches, så du skal fremhæve netop det som får dit spil til at skille sig ud fra mængden.
  • Hvilken oplevelse ønsker du at give spillerne? Forsøg at beskrive de interessante valg, dilemmaer og følelser som du ønsker spillerne skal opleve.
  • Har du udviklet en prototype og/eller spiltestet endnu? Hvad er dine næste opgaver og udfordringer på projektet?
  • Billeder eller andre illustrationer af den nuværende prototype.

Her er fire eksempler på gode pitches.

Den 27. august er der deadline for at sende din brætspilside til Fastaval. Frem til deadline er der prototypeaftener rundt omkring i landet. Her kan du få testet din helt tidlige prototype og blive skarpere på, hvad det særlige ved dit spil er.

Dato og sted for de forskellige prototype-test events er ikke fastlagt endnu. Vi planlægger i øjeblikket efter at de første events løber af stablen i August. Vi opdaterer siden her med datoer så snart de ligger fast.

2021

Juli-august:

Op imod deadlinen den 27. august, er der flere muligheder for at få respons på dit spilkoncept. Vi afholder prototypebegivenheder i forskellige byer rundt i Danmark.

Vi ser meget gerne at du har været forbi een af begivenhederne inden deadline – det giver os et meget rigere billede af hvad dit spil går ud på.

September:

Så snart vi har modtaget alle pitchsne, går vi igang med arbejdet med at vurdere og udvælge de spil vi vil tage med. Senest en uge efter deadline vil du blive kontaktet af os med besked om dit spil er med. Hvis dit spil bliver udtaget, vil vi kontakte dig med henblik på at aftale det videre forløb frem mod påske og Fastaval. Du vil også blive inviteret med i vores facebookgruppe for alle årets designere, hvor der er rige muligheder for løbende feedback og gode råd.

Oktober:

Senest i løbet af Oktober forventer vi at dit spil har været igennem en end-to-end gennemspilning og en første gennemskrivning af reglerne, og at du har fået noget feedback.

2022

Januar:

Her skal foromtalen og en forside til dit spil være på plads

Februar:

Her skal reglerne være færdigskrevne, så den sidste måned til halvanden kan bruges på de sidste tests og produktionen af de fysiske spil

Marts:

Produktion af prototyper

Marts/April:

Fastaval!!

Maj-juni:

Efter fastaval vil du modtage feedback fra dommerne på dit spil, samt et refereat af de bedømmelsessedler deltagerne har udfyldt om dit spil på Fastaval

De brætspilsansvarlige for Fastaval 2022

De brætspilsansvarliges opgave er at sikre Fastavalgængerne de bedste oplevelser i et bredt udvalg af bræt- og kortspil. Vi vil være en aktiv sparringspartner i designprocessen gennem råd og vejledning, opstilling af delmål og deadlines og især muligheder for at få spiltestet prototyperne løbende undervejs. Vores mål er at tilpasse forløbet til det enkelte spils behov.

De brætspilsansvarlige har også til opgave at udvælge årets felt af designerbrætspil blandt de indsendte pitches ud fra kriterier som potentiale, grad af færdighed, tema og mekanikker. De brætspilsansvarlige er ikke en del af dommerjuryen som bedømmer de færdige spil på Fastaval.

Du kan kontakte de brætspilsansvarlige på: gamedesign@fastaval.dk

De brætstpilsansvarlige for Fastaval 2022 er:

Max Møller

Til hverdag designer Max spil til læring og organisationsudvikling for forandringsbureauet Workz. Max spiller tunge eurogames med sine venner, Pandemic med sin kone og Kingdomino med sine børn. Han holder af spil, der med enkle regler skaber komplekse beslutninger og en udfordrende udvikling. Han træner aktivt for at holde sin AP under kontrol.

Max har lavet to brætspil til Fastaval, med 14 år imellem, og har også skrevet en række rollespil til Fastaval.

Kåre Torndahl Kjær

For at få råd til at deltage på Fastaval og lignende nørderier arbejder Kåre til daglig som IT-projektleder. Han interesserer sig særligt for brætspil der hjælper spillerne med at fortælle historier, hvor mekanik og tematik hænger tæt sammen eller som skubber ved grænser for hvad et brætspil er. Yndlingsspillene omfatter Terraforming Mars, Secret Hitler og Pandemic Legacy.

Kåre har i Fastaval sammenhænge lavet brætspil de tre foregående år og spillet dem siden hans første Fastaval i 2012.

Allan A. Kirkeby

Har siden 90’erne arbejdet i computerspilbranchen som hhv musiker, spildesigner, producer og direktør, og har over 50 spiludgivelser bag sig. Allan arbejder I dag som rådgiver for iværksættere I den danske computerspilsindustri. Allan er glad for Bloodbowl og Star Wars: Destiny. Han mødes regelmæssigt med en gruppe venner for at spille Formula De. Han spiller Zombie Dice, Wingspan, Machi Koro og Magic Maze med sine to sønner.

Allan fik sit første brætspil Itchy Monkey udgivet i 2018, og håber på at få flere spil udgivet I de kommende år. Allan har deltaget på Fastaval med brætspil designs siden 2016.

Tina Christensen

Som klimavidenskabelig rådgiver for regeringen med base på DMI rejser Tina kloden rundt for at redde klimaet. Hendes brætspilssamling nærmer sig de 200, og er domineret af komplekse Eurogames, civilization/4X-spil og stemningsspil som Fury of Dracula og Betrayal. Hun har i designfællesskabet Among Meeples været med til at designe og udgive Colonies (2012) og Among Nobles (2015). Udgivelsen af sidstnævnte fik et fantastisk skub i ryggen af at deltage på Fastaval (under navnet Heirs).