af Thomas Jakobsen

En gruppe helte drager på eventyr for at opdage hvorfor Trollbjerget er fastfrosset i evig sne og kulde. En kærlighedserklæring til terningrul og klassisk D&D tilgængeligt for alle uanset systemkendskab.

Foromtale

Spillere: 5

Spilledere: 1

Samlet tidsforbrug: 4-5 timer

Sprog: Dansk og engelsk, spilledertekst kun på dansk

Aldersgrænse: 13+

Læsemængde: 2-3 sider

Trigger warnings: Elementer fra gyser- og splatterfilm

Scenariet består af 3 forskellige dele. 

I den første (og primære del) skifter spillerne mellem at spille skuespillere, filmkaraktere (i filmen) og instruktøren med mange visioner af filmen. Spillerne vælger hvilke scener i filmen og hvilke situationer på filmsettet der skal spilles. 

I filmscenerne prøver skuespillerne at portrættere deres filmkarakter mens de forsøger at følge instruktørens til tider meget forskellige instruktioner. 

I scenerne mellem optagelserne skal skuespillerne døje med de andres stjernenykker, uduelighed og interne stridigheder.

I anden del når alle filmscenerne er optaget, så skal spillerne som instruktøren klippe filmen sammen og til sidst i tredje del står skuespillerne på den røde løber til premieren og bliver interviewet.

Alt afhængigt af hvilke scener og optagelser der bliver spillet så skifter scenariet mellem komedie og drama. 

Alle spilpersoner er skrevet på forhånd.

Spillertype: Som spiller skal du kunne lide at skifte mellem flere karakterer og være med til at forme scenens indhold. Når du spiller instruktøren skal du ikke være bange for at styre scenen som instruktør (ikke som spilleder), men samtidig give plads til de andre spillere.

Spilledertype: Som spilleder skal du forklare scenariets spilmekanikker, skære ind hvis scenerne bliver for lange, beskrive omgivelserne i scenerne, spille NPC’ere, holde styr på filmen som helhed og ellers bare nyde spillerne slå sig løs.