af Lene Frederiksen og Louise Hammerbak

Træt af årtusinders splid og uløste konflikter med sine første børn tager Jahvedet dristige skridt at søge professionel hjælp hos en familieterapeut.

Foromtale

Spillere: 4

Spilledere: 1

Samlet tidsforbrug: 2 timer

Sprog: Dansk og engelsk

Aldersgrænse: 15+

Læsemængde: 2 sider karakter

Sammen med en familieterapeut forsøger Jahve, Eva, Adam og Lilith at finde sig selv og hinanden. Det bliver en ekstraordinær rejse gennem følelser af tvivl, svigt og skyld. 

Rammen for scenariet er 1 times terapi-session. Her konfronteres karaktererne med egne og andres fejl, fortrydelser, traumer og konflikter samt den dybe indvirkning, de har haft på hinandens skæbne. Terapeuten hjælper dem godt på vej med spørgsmål og psykologiske øvelser. Scenariet har en åben struktur og inviterer spillerne til at menneskeliggøre de velkendte bibelske karakterer med medfølelse og glimt i øjet. 

Scenariet er humoristisk pseudo-realisme. Uagtet at karakteren tager situationen alvorligt, er der på metaplanet plads til at grine af småligheden og absurditeten. 

Finder Adam og Eva sammen igen? Har Jahve virkeligt ændret sig? Er Lilith alt for feministisk til nogensinde at finde en kæreste? Kan 6000 års svigt og nag forløses i en guddommelig forsoning? Det er helt op til spillerne…

Spillere: 4

Spilledere: 1

Samlet tidsforbrug: 2 timer

Sprog: Dansk og engelsk

Aldersgrænse: 15+

Læsemængde: 2 sider karakter

Spillertype:

Du skal have lyst til at deltage i lettere konfliktspil, sat i en humoristisk setting, som er nem at gå til for alle spillere. Der er plads til at improvisere med et hint af fortælleelementer.

Det er ikke et “råbe-scenarie”, men et scenarie, hvor der er plads til drama og nuancerede følelser. 

 

Spilledertype:

Du spiller terapeuten og styrer sessionen. Dit job er at hjælpe spillerne med at tale om deres karakterers traumer og relationer, og ind imellem afbryde og guide dem ved at stille spørgsmål eller lave en terapeutisk øvelse med dem. Scenariet indeholder en lettilgængelig værktøjskasse med spørgsmål og øvelser, du kan bruge efter behag og behov.