af Nynne Søs Rasmussen

Fire unge hestepiger har deres gang på et ridecenter, hvor en mandlig ridelærer begår seksuelle overgreb mod dem. Et interview scenarie om grooming og konsekvenserne ved at stå frem med sin fortælling.

Foromtale

Spillere: 4

Spilledere: 1

Samlet tidsforbrug: 4 timer

Sprog: Dansk og engelsk

Aldersgrænse: 18+

Læsemængde: 2 sider

Hestepige er et socialrealistisk dramascenarie om grooming og seksuelle overgreb i dansk ridesport i 1990’erne. Rollerne er fire unge hestepiger, der har deres gang på Ridecenteret Rosenvang. Ridecenteret er drevet af en mandlig ridelærer, der begår seksuelle overgreb mod dem. Alle rollerne skal vælge om de vil støtte politianmeldelse af ridelæreren med de sociale og personlige konsekvenser det medfører.  Overgrebene beskrives ikke i eksplicitte detaljer i scenariet.

Scenariets fokus er på at indleve sig i pigernes situation. Ridelæreren i scenariet vil forblive unavngiven og kun benævnes “han”. Det er ikke hans historie. Det er hestepigernes.

Alle scener spilles som interview med spilleder, der stiller spørgsmål til de enkelte roller. 

Content warnings: Seksuelle overgreb, seksuelle overgreb mod børn, grooming

Spillere: 4

Spilledere: 1

Samlet tidsforbrug: 4 timer

Sprog: Dansk og engelsk

Aldersgrænse: 18+

Læsemængde: 2 sider

Spillertype:

Du har lyst til at indleve dig i en rolle, der er presset af sociale strukturer og udforske hvordan det føles at være fanget i en ubehagelig situation. Du kan lide fortællerollespil og synes, at det er et spændende benspænd, at alle scener spilles som interview.

 

Spilledertype:

Du kan stille spillerne de rigtige spørgsmål, der driver scenariet frem og blotlægger rollernes indre liv og relationer ud fra en række fastlagte og valgfri interviewscener. Du er god til at improvisere og gribe spillernes bolde.