af Nynne Søs Rasmussen

Fire unge hestepiger har deres gang på en stor gård, hvor en mandlig ridelærer begår seksuelle overgreb mod dem. Et scenarie om bagsiden af foreningsdanmark, samt konsekvenserne ved at stå frem med sin fortælling.

Foromtale

Spillere: 2

Spilledere: 1 delvist medspillende

Samlet tidsforbrug: 2 timer

Sprog: Dansk og Engelsk. Spilleder-tekst kun på dansk

Aldersgrænse: 15+

Læsemængde: 1 side

Prøvesvar handler om en ekstraordinær situation, som alle kender. At være bange for selv at være syg, eller at ens nærmeste er det. 

Det handler om nervøsiteten for at tale om dét, der fylder i ens tanker. Om hvordan det føles at indrømme, at man er bange. Om at tale om det med professionelle og med ens elskede. At vente på undersøgelse og svar. At frygte svaret og samtidig ikke kunne få det hurtigt nok. Om hvordan man reagerer, når det kommer, og om hvad der sker bagefter.

Scenariet er en blanding af karakterrollespil og fortællescenarie. Spillerne laver deres karakterer i fællesskab, gennem en workshop, og nogle korte scener, der hjælper med at bringe karaktererne til live, før sygdomsforløbet starter. 

Genren er følelsesfokuseret drama. Der skal spilles på det situationen gør ved karaktererne mere end de konkrete detaljer om sygdomsforløbet.

Spillertype: Du holder af følelsesmæssigt hårde oplevelser, og af at udforske reaktioner når scenariet kommer ind under huden. Du har lyst til at spille et realistisk scenarie, der har sygdom i den nære relation som omdrejningspunkt. Spillerne vælger selv hvilke symptomer der er tale om, ud fra en liste der udleveres.

Spilledertype: Spilleders rolle er dels som facilitator, scenesætter og klipper, og dels som lægen, der skal udspørge, forklare og rumme spillernes reaktioner. Du kan lide at spille med, og leve dig ind i rollen, mens du bringer scenariet naturligt videre.