af Sebastian Nemeth

I 1950’ernes København bliver fire betjente hvervet ind i sædelighedspolitiet, de får til opgave at indfange de homoseksuelle mænd i nattelivet. Det er en historisk dramafortælling der kan virke absurd, om at fortabe sig i et forbudt miljø og de konsekvenser ens handlinger kan have for hele mennesker.

Foromtale

Spillere: 4

Spilledere: 1

Samlet tidsforbrug: 4 timer

Sprog: Dansk og Engelsk

Aldersgrænse: 18+

Læsemængde:  5 sider (karakterer er indtalt og kan lyttes hvis man selv har medbragt hovedtelefoner)

Træd tilbage i tiden til 1950’ernes København, hvor livet som homoseksuel er farligt, og sædelighedspolitiet patruljerer gaderne for at opretholde dydigheden. Scenariets handling er en rejse gennem politiets skumle verden og omdrejningspunktet er fire politibetjentes forhold til kærlighed, karriere, loyalitet og vrede, der udspiller sig i et historisk København præget af sex og diskrimination. ’Skurken’ i scenariet er bøssen, der forfører ungdommen; det er de uhumske trækkerdrenge der spreder benene for en slik; og det er det upassende fællesskab Forbundet, som vover at skabe et frirum og kontaktflader for mænd der elsker andre mænd.

Scenariet udforsker fortællingen gennem politibetjentenes øjne, og er et scenarie hvor valg og konsekvenser væves sammen og som bearbejder scenariet emner om diskrimination, vold, seksualitet og kærlighed. Scenariet har fysiske mekanikker til at håndtere vold og seksualitet. Viden om København og 1950’erne er ikke nødvendigt.

Spillere: 4

Spilledere: 1

Samlet tidsforbrug: 4 timer

Sprog: Dansk og Engelsk

Aldersgrænse: 18+

Læsemængde:  5 sider (karakterer er indtalt og kan lyttes hvis man selv har medbragt hovedtelefoner)

Spillertype:

Du elsker historiske dramaer der bevæger sig imod en oplevelse af at være absurd. Som spiller kan du gode lide at holde tungen lige i munden og lader dig ikke drage af stereotype og komiske indslag. Du kan godt lide at befinde dig i hverdagsaktive og tragiske dilemmaer, og føler dig komfortabel i at spille med emner som diskrimination, vold og seksualitet.

 

Spilledertype:

 Du skal skabe plads til scenariets nuancer og balancere de fysiske og følelsesmæssige elementer. Din opgave er at hjælpe spillerne med at udforske de dynamikker, der udfolder sig i deres interne forhold og udforske de mørke hjørner af begær, selvlede og had. Alt spilleder materialet er indtalt så du kan lytte i stedet for at læse.