af Sebastian Nemeth

I 1950’ernes København bliver fire betjente hvervet ind i sædelighedspolitiet, de får til opgave at indfange de homoseksuelle mænd i nattelivet. Det er en tragikomisk fortælling, om at fortabe sig i et forbudt miljø og de konsekvenser ens handlinger kan have for hele mennesker.

Foromtale

Spillere: 4

Spilledere: 1

Samlet tidsforbrug: 4 timer

Sprog: Dansk

Aldersgrænse: 13+

Læsemængde: Der vil maksimalt være 0-1 sides læsning i alt

Kun for børn er en samling af 3 scenarier fra Fastaval Junior. Hvert scenarie handler om en svær situation at stå i som barn og hvordan man håndterer den. Det er temaer som skilsmisse, døden for ens nærmeste og følelsen af at være forkert og uelsket. Det handler om at tage børns oplevelser seriøst og om ikke at forsøge at gemme livets tungere udfordringer væk fra dem. Du kommer til at spille fortællinger der har allegoriske elementer om socialrealistiske udfordringer i livet og pædagogiske spilmekanikker, såsom at klippe hækdyr ud og farvelægge tegninger. Hvert scenarie er relativt kort og med en fast fortælleramme, samt fysiske elementer såsom sakse og farver. 

Spillertype: Hvis du er til at lege med emner som død, skilsmisse og følelsen af ikke at være elsket. Kan lide scenarier med små korte fortællinger sat i stramme rammer, og godt kan lide at blive udfordret med at være følelsesmæssigt tilstede i scener, uden voksentilværelsens mange forsvarsmekanismer. Så vil Kun for børn være noget for dig.

Spilledertype: Som spilleder kommer du til at have en rolle som historieoplæseren, den der sætter scener og også den der sidder med saksen, både i forhold til at klippe scener men også rent fysisk. Som spilleder handler det om at kunne sætte en rolig og seriøs stemning og give plads til at spille følelsesspil. Scenarierne har en ret begrænset læsebyrde