af Peter Dalby

Fire mænd midt i en midtlivskrise, sætter ud på en rejse for at genetablere det lokalbryggeri, de frekventerede som unge. En små-absurd roadmovie om at lære at forholde sig til livets uundgåelige forandringer.

Foromtale

Spillere: 5

Spilledere: 1

Samlet tidsforbrug: 5-6 timer

Sprog: Dansk og Engelsk. Spilleder-tekst kun på dansk

Aldersgrænse: 13+

Læsemængde: 3-5 sider, afhængigt af om man er en af dem med to roller  Alt spillermateriale vil blive indtalt, så man kan lytte i stedet for at læse.

I et kongerige hærget af en årelang borgerkrig er en afsidesliggende landsby truet af røvere. Deres eneste håb er en spådom om, at præcis syv krigere vil kunne holde stand og redde landsbyen. 

Spillerne spiller de syv krigere, der af vidt forskellige årsager har sagt ja til forsvare landsbyen. Tre spillere påtager sig rollen som én kriger, og to spillere har hver to krigere. Ikke alle vil komme levende igennem, og slutningen vil sandsynligvis være bittersød. Stålsat er et dramascenarie med fokus på rollernes udvikling og relationer, og når røvernes angreb endelig kommer, er det op til spillerne at fortælle, hvordan kampen kommer til at gå.

Spillertype: Skal kunne lide at leve sig ind i en eller flere roller og bruge dem til at skabe en fælles historie, som de individuelle rollers egne fortællinger fletter sig ind og ud af. Skal være med på både at spille stilfærdige dramascener og beskrive brutale kampscener.

Spilledertype: Skal sætte og klippe scener samt spille biroller. Kan lide at holde styr på mange handlingstråde, gribe spillernes bolde og hjælpe dem med at få den bedste historie frem. Skal være indstillet på at præge historien og tilpasse handlingen til den konkrete afvikling ud fra en række sceneoplæg.