af Kristian Bach Petersen

I skyggen af første verdenskrig må fire unge studenter nødtvungent vogte et smukt, overnaturligt væsen. I takt med at væsenet spreder sin påvirkning, mister karaktererne kontrollen, så både følelser og duelvåben bliver sat mere og mere på spidsen.

Foromtale

Spillere: 4

Spilledere: 1

Samlet tidsforbrug: 3-4 timer

Sprog: Dansk og engelsk, spilledertekst kun på dansk

Aldersbegrænsning: 13+

Læsemængde: I alt cirka 40 sider inkl. virkemidler. Roller på ca. 1 side samt nogle virkemidler

En lørdag sommermorgen i 1982. Familier står foran Tivoli, der lige straks åbner, og letpåklædte mennesker strømmer ind og ud af Hovedbanegården. Taxaer dytter af hinanden, mens en lang, grå Citroën CX med fire mennesker glider frem og holder for rødt lys. En ung lyshåret kvinde sidder bag rattet. Ved siden af hende en ældre og glatbarberet mand med næsten hvidt hår. Bag kvinden en fyr med solbriller,  cowboyjakke og en filterløs cigaret i mundvigen. Ved siden af ham en moden mand i mørkt jakkesæt og perfekt tilbagestrøget hår. 

Det bliver grønt lys, og den grå bil kører mod Postcentralen. 

Kup! er historien om fire professionnelle kriminelle , der har hver deres motiv for at ville tage andres penge. Kirsten har idealistiske motiver. Erik gør det for sin familie. Poul gør det, fordi det er dét, han er god til. John gør det, fordi han skal ud af problemer. 

Kup! er en medrivende, underholdende og dramatisk historie om fire røvere, og hvad deres forhold til hinanden betyder, da kuppet først går galt. 

Scenariet indeholder voldelige og voldsomme scener med våben, skuddueller, biljagter og sårede eller døde mennesker, men det er ikke noget, der udpensles.

Spillertype: Kup! er et seriøst og underholdende actiondrama. Der er snakkespil, hvor udvikling af personlige relationer er i fokus. Der er action, hvor dine handlinger har vigtige konsekvenser for de andre roller og for historiens udvikling. Scenariet er klassisk bordrollespil, hvor du styrer din rolles handlinger, og spillederen styrer og beskriver verden omkring dig.

Spilledertype: Din primære opgave er at sætte stemningsfulde scener, og hjælpe spillerne til at bruge mekanikkerne i scenariet. I actionscenerne bruges en kortmekanik til at overkomme forhindringer, og i dramascenerne bruges en historiemekanik. Begge mekanikker er simple og intuitive. Kup er klassisk opbygget og køres efter en fastlagt struktur.