af Johannes Busted Vestergaard

I en mytisk jernalder, har kong Nidudur tilfangetaget og lemlæstet mestersmeden Vaulund. Som hævn smeder Vaulund en række magisk genstande, der hver især tilfører mere og mere forfald til Nidudurs hus og slægt.

Foromtale

Spillere: 5

Spilledere: 1

Samlet tidsforbrug: 4-5 timer

Sprog: Dansk og Engelsk. Spilleder-tekst kun på dansk

Aldersgrænse: 13+

Læsemængde: 3-4 sider

Åh, Aronika, hvorfor er du Aronika? Og hvorfor er jeg kun Lea. Hvorfor er det kun i Elenas skikkelse, at jeg sammen med dig kan gå forrest i kampen mod Vicious, kongen, og alt det, som spillet byder os? Hvorfor vil du aldrig kunne sige, at det er mig Lea, og ikke Elena, du skal møde i elskovs stund? Hvorfor er du blot en figur skabt til fantasiens rige?

Fem unge venner i en lille provinsby har opfundet et særligt spil, hvor de gennem flere år har spillet roller og deltaget i storladne intriger. Det hele eskalerer, da den mystiske Victor kommer med i spillet og begynder at tage kontrollen. For i hans victorianske villa bliver alting sat på spidsen, efterhånden som virkelige drifter, følelser og personlige dagsordener trænger mere og mere ind i det ellers så virkelighedsfjerne spil.

At være eller ikke at være er et højstemt drama om identitet, indlevelse og det at lede efter sit virkelige jeg dybt inde i fiktionens verden. Stemningen i scenariet er på overfladen svulstig og alvorlig, for rollerne tager sig selv og deres spil lige seriøst, som kun ægte lidende unge sjæle kan. Men scenariet er ikke kun tungt og højtravende. Det har også en komisk og satirisk overtone, hvor det hele gerne må kamme over. Ja, faktisk er det helt ok, at det kommer helt derud, hvor kandelabrene blafrer, spejlbilleder brister og sjæle krænges helt derud, hvor de ikke kan krænges tilbage igen.

Spillertype: Du elsker at spille store følelser, og vil gerne give den så meget gas, at det næsten bliver for meget. Du er ikke bange for at skifte mellem scenariets virkelighedslag og spillet-i-spillet. Forvent, at det bliver forvirrende, vanvittigt og alt for meget på den helt rigtige måde

Spilledertype: Du elsker at sætte en stemning og puste til rollernes følelser og intriger. Som spilleder skal du styre en – indrømmet – lidt indviklet metahistorie, der dog langt hen ad vejen er sat i pre-definerede scener. Du skal også holde af at spille den centrale biperson Victor, som spillerne dog også får mere og mere kontrol over.