Fastavals æresgæster

Hvert år inviteres en spændende eller kendt person/gruppe til Fastaval som æresgæst, for at fortælle om deres arbejde indenfor Fastaval-relaterede aktiviteter, som brætspil eller rollespil. Hver æresgæst er forskellig og har forskellige tilgange til rollespil, brætspil og spildesign.

Nogle gange er æresgæsten en kendt, indflydelsesrig kulturperson med mange års arbejde, inden for en etableret institution eller spil som Mark Rein Hagen eller Steve Jackson. Men lige så ofte Fastaval gør også en dyd ud af at finde mindre kendte æresgæster, med et nyt og unikt syn på spil og design, som kan forundre og inspirere kongressen deltagere.

På Fastaval vil vi gerne vil lære og suge til os af andres erfaringer og tilgange til spildesign. Men æresgæsten handler ikke kun om at få, men også om at give Fastavals traditioner og unikke miljø videre. Gennem årene har vi set hvordan flere æresgæster både bliver dybt inspireret af Fastaval-traditionen, men også vender tilbage årene efter for at bidrage kreativt til rolle- og brætspilskonkurrencerne. Vi er stolte af det kreative rum som Fastaval er blevet til gennem årene og vi glæder os altid til at invitere nye spændende mennesker på besøg i påsken.

 Æresgæsterne for Fastaval 2020/2021

Fatima Abdulkarim

Fatima Abdulkarim er palæstinensisk live-arrangør og designer baseret i Ramallah. Hun er en af grundlæggerne af det palæstinensiske rollespilsmiljø, som med udgangspunkt i inspiration fra nordisk rollespil har dannet sin egen, særegne og spændende stil. Internationalt har hun bidraget til live-scenariet Halat Hisar i Finland, om besættelse. Fatima kan fortælle Fastaval en hel masse om rollespil under anderledes omstændigheder og på tværs af markante kulturskel. Og forhåbentligt kan hun også tage noget med hjem fra Fastaval om rollespil, der kan store ting uden at kræve så meget af de fysiske rammer.

På Twitter er hun @FatiabdulFatima

Juhana Pettersson

Juhana Pettersson er finsk forfatter, rollespilsdesigner og live-arrangør. Han har skrevet rollespil om kærlighed og Tjernobyl, om vampyrer (Juhana har bidraget til både store live-scenarier og Vampire 5E) og såmænd om heroiske pingviner. Han har også været med til at arrangere Halat Hisar, et finsk-palæstinensisk livescenarie om besættelse, som flere gange er blevet afholdt i Finland med palæstinensisk deltagelse. I de senere år har der været finsk deltagelse i Fastaval, og finske bidrag, og med Juhana kan vi dyrke den finske forbindelse – og se hvad der så kan komme ud af den af spændende ting, begge veje.

Se meget mere på http://www.juhanapettersson.com/