af Erik Andersson Sundén & Christopher Stenseth.

Du ønsker at blive den nye leder af Lunar Nexus. Med spillets Kalaha-inspirerede worker placement mekanik kan du ikke skaffe støtte til dig selv uden også at give dine modstandere adgang til fordelagtige handlinger.

Foromtale

  • Tid: 60-120 minutter (30 min/spiller) + 15 minutters regelforklaring
  • Spillere: 2 – 4
  • Sprog: Engelsk

Beboerne i den ældste koloni på månen, Lunar Nexus, søger en ny leder, og du er en af de potentielle kandidater. For at blive leder skal du opnå støtte fra de tre prominente familier – Muldvarpene (minearbejdere), Rævene (jordbrugseksperter) og Falkene (overklassen). Dette opnås/gøres ved ved at overgå dine modstandere i spillets Kalaha-lignende  worker placement-mekanik, hvor dine valg vil bestemme forskellige handlinger både for dig OG dine modstandere.

I Craters bliver sorte og hvide indflydelsesbrikker placeret på forskellige handlingsfelter på det cirkulære bræt. På din tur samler du alle indflydelsesbrikker fra ét felt og placerer dem én ad gangen med uret rundt om brættet. På hvert felt, hvor du har placeret en indflydelse, handler du én gang per hvid indflydelse, og alle andre spillere handler én gang per sort indflydelse. Handlingsmekanismen er designet til at tvinge spillere til at give gode handlinger til andre. Med andre ord handler det om spændingen mellem at tage de bedste handlinger og ikke give for meget væk til dine modstandere.

For at vinde spillet skal du tjene prestige blandt de tre familier. Hver familie giver prestige for forskellige handlinger, såsom at bygge strukturer, bruge sjældne legeringer eller specifik forskning. Som spillet skrider frem, får disse handlinger større og større betydning. Din strategi vil udvikle sig, kraftigt påvirket af dine modstanderes træk på Kalaha-brættet.

Hvis du kan lide spil, hvor hver handling påvirker dine medspillere – hvorfor så ikke prøve en omgang Craters på Fastaval?

Om designerne

Jeg er Erik Andersson Sundén, designeren bag Craters. Dette spil er mit tredje bidrag til Fastaval-konkurrencen efter mine tidligere kreationer, Whirling Witchcraft og Collectors. Min passion ligger i at skabe strømlinede spil og sikre, at de ikke overstiger en times spilletid. Craters er et større projekt end mine sædvanlige designs, men jeg mener, at jeg har brugt min evne til at strømline til at skabe et tilgængeligt, men alligevel komplekst spil. Jeg glæder mig til at vise det til dig på Fastaval!

Christopher Stenseth, konceptkunst og layout for Craters. Påbegyndte min karriere i 1992 som kunstnerisk leder for web og spil, var den første ansatte og spildesigner hos King.com, leder nu marketingsteknologi hos The Absolut Group og styrer en energisk TTRPG-gruppe. Tidligere bidraget med art og design til 18xx brætspil 21Moon og 18Svea, udgivet af All Aboard Games.