af Alexander Seier & Joakim Seier Poulsen.

Velkommen til Spy Noir. Et spil om tvivlsomme tiltag og skumle slyngler. Det årlig møde skal til at begynde, da problematiske nyheder offentliggøres: Nogen fra organisationen er blevet kompromitteret. Dette ”problem” skal selvfølgelig ”håndteres” for organisationens skyld…

Foromtale

  • Tid: 45-60 min (inkl. regler)
  • Spillere: 3 – 5
  • Sprog: Engelsk

Spy Noir er et intenst og hurtigt deduktions-spil for 3-5 spillere. I hver runde tildeles spillerne en rang i en hemmelighedsfuld og lusket organisation. Desværre er spilleren med højeste rang blevet kompromitteret, helt uden at vide det, og må derfor elimineres!

På grund af organisationens hemmelighedsfulde natur, er spillernes rang skjult for hinanden og må deduceres igennem hver runde for at komme frem til et succesfuldt attentat. Den skjulte information betyder også, at selv spilleren med højest rang ikke nødvendigvis kan være sikker på, at ingen andre ved bordet er højere.

For at regne dine med-agenters rang ud, skal du holde skarpt øje med, hvilke kort de spiller og kasserer, da ikke hver rang kvalificerer til alle kort. Så snart du har en idé om hierarkiet ved bordet, kan du tage pistolen og skyde spilleren med den formodede højeste rang.
Tiden arbejder dog imod jer, for hvis bunken med kort løber tør, overlever den kompromitterede agent og tildeles point. Hvis agenten til gengæld skydes, tildeles attentat-manden point for runden.

Det centrale gameplay er hurtigt og simpelt, og består i at spille eller kassere et kort fra sin hånd. Som runden skrider frem, og flere kort bliver spillet/kasseret, vil det blive tydeligere hvilken rang, hver spiller besidder. En runde stopper, når en spiller elimineres, eller når bunken med kort løber tør.

Oplevelsen af at spille Spy Noir er hurtig og brutal, og vil sætte dine evner inden for observation og deduktion på prøve. Spillet kan slutte når som helst, og det er op til dig at lade det falde ud til din fordel.

Har du det skarpeste sind? …Eller måske bare en rastløs aftrækkerfinger?

Om designerne

Joakim Seier Poulsen deltager for anden gang som designer ved Fastaval. Joakim elsker de fleste slags brætspil, men er størst tilhænger af mindre spil med simple regler, kort opsætningstid og hurtig gennemspilning, da disse spil oftere kommer på bordet i en hektisk hverdag med en fyldt kalender. Spy Noir sætter flueben ud for alle disse parametre.

Alexander Seier er en entusiastisk fan af brætspil og deltager for sit andet år som designer til Fastaval. Traditionelt har Alexander været stor tilhænger af “store spil”, men i takt med at have fået flere børn, har han fundet en glæde ved de mindre og hurtigere spil, en træt forældre lettere kan finde overskud og tid til. Det er hans bidrag dette år, Spy Noir, i stor stil udtryk for.