af Esbjörn Rundberg.

Gennem tre æraer udvides den fælles landsby i både bredden og højden til en travl storstad, efterhånden som spillerne byder ind med hver deres udvidelse og skraber penge hjem til deres laug.

Foromtale

  • Tid: 60-120 min
  • Spillere: 2 – 4
  • Sprog: Engelsk

Vær de bedste til at bygge en by sammen
Start med en ydmyg lille landsby og byg den op sammen med dine medbygmestre, mens du sikrer dig, at du er den, der har den bedste gunst blandt laugene og flest penge til rådighed for at være den, der modtager nøglen til byen!

Hver gang en bygning tilføjes, genererer det nye muligheder for at placere den næste, både for dig og dine modstandere, hvilket fører til en evigt ekspanderende by, først i bredden, senere i højden.

The City Builders er et hurtigt og nemt spil, der spilles over tre epoker. På din tur skal du bruge de eksisterende bygningers resourcer til at tilføje en ny bygning til den fælles by midt på bordet. Jo flere bygningsressourcer du bruger, jo bedre effekt opnår du af din placering.

Spillets struktur
En tur er meget simpel; Spil et kort, modtag din belønning og tag et nyt kort fra bunken.

Hvis bunken ikke kan genopfyldes, indikerer det afslutningen på den nuværende epoke med mulighed for at få point for dit skjulte mål. Efter den tredje epoke slutter spillet.

Hvordan spiller man et kort?
For at spille et kort (bygge en bygning), skal der bruges ressourcer. Disse kan komme fra de op til fire tilstødende kort, eller alternativt betales for med mønter.

Når den nye bygning er placeret, vil den give ressourcer til alle bygmestres fremtidige placeringer.

Efterhånden som epokerne skrider frem, vil mere avancerede kort blive tilgængelige, som kan erstatte ældre og mindre værdifulde bygninger i den nye by.

Om designeren

Esbjörn Rundberg