af Camille Boelt Hindsgaul.

Din landsbys pride-parade finder sted i dag, og du er en af arrangørerne. Arrangér dine vogne, venner og regnbuer, saml optrædende, flag, kæledyr og kammerater, og gør din parade-afdeling til den allerbedste!

Foromtale

  • Tid: 90-120 min
  • Spillere: 2 – 4
  • Sprog: Dansk / Engelsk

I Village Pride har du ansvaret for en afdeling af din landsbys pride-parade.

Du starter med tre paradekort i hånden, og når det er din tur, kan du enten tilføje et af dem til din parade foran dig eller give det til en anden spiller. Hvis du tilføjer et kort til din parade, har du flere farver og symboler at arbejde med, og tit kan du også flytte et af kortene, der allerede er i din parade. Hvis du derimod giver et kort væk, får du lov til at bruge kortets særlige effekt. Det kan for eksempel være at lede efter specifikke typer kort i kortbunken eller at flytte rundt på kortene i din parade på mere komplicerede måder.

De primære spilmekanikker er at opbygge mønstre og indsamle sæt, og du får point ved at fuldføre mål med kortene i din parade. Målene består af 2-3 symboler og/eller farver placeret i specifikke rækkefølger. Der er fire typer mål, som alle giver point på forskellige måder.

De tilgængelige mål skifter tit, fordi andre spillere fuldfører og tager dem. Du skal derfor bruge dine kort og deres effekter smart, så du selv kan fuldføre så mange mål som muligt, når det er din tur. Der er dog også et element af held i spillet, da du kan være heldig og fuldføre nye mål med det samme på grund af den rækkefølge, kortene i din parade allerede er i.

Village Pride er et spil, hvor du primært arbejder på dit eget projekt. Du giver kort til andre spillere, og I arbejder hen mod de samme tilgængelige mål, men dette er ikke et spil, hvor man prøver at modarbejde hinanden. Her er i stedet tale om en venskabelig form for konkurrence, hvor du bliver nødt til at give kort til dine modspillere for at kunne optimere din egen parade.

Hvis du kan lide spil som Sagrada og Shifting Stones, vil du nok også kunne lide Village Pride.

Om designeren

Camille (hun/hende) er fra en lille landsby i Sydjylland, men har boet i Dublin de seneste 11 år. Til daglig arbejder hun med kvalitetskontrol af videospil på dansk.

Camille er særligt glad for kampagnespil med samarbejde og masser af historie (f.eks. Artisans of Splendent Vale), mysteriespil (f.eks. Chronicles of Crime) og escape room-spil (f.eks. Unlock!).


Village Pride er Camilles første kortspil.